Toepassingsmogelijkheden

Toepassingsmogelijkheden

De Modatech transportkarren zijn voor vele doeleinden aan te passen en inzetbaar. Wij geven u hier enkele voorbeelden hoe en waarvoor de transportkar te gebruiken. De Modatech transportkarren maken u het werk licht en aangenaam, zonder rukbewegingen of trekken, maar moeiteloos door de combinatie van een uitgekiende constructie en een enorme hefboomwerking door één in hoogte verstelbare handgreep in combinatie met de voettrap en de brede banden. Boomcontainers, bloempotten en bakken, zware keien, stro- en hooibalen, zakgoed, bomen- en planten met wortelballen, houtstammen, enz. Modatech biedt vrijwel voor ieder transport een oplossing.

In hoogte verstelbare handgreep

De handgreep voor beide type transportkarren is in hoogte aan te passen voor de gebruiker en voor een nog grotere optimale hefboomwerking te verkrijgen.

Voettrap

De TK1 en TK2 transportkar kunnen allebei met een voettrap of een inklapbare voettrap uitgerust worden. De voettrap verlicht het tillen van de last aanzienlijk.  De inklapbare voettrap verlengt de voettrap waardoor een nog grotere hefboomwerking wordt verkregen voor het tillen van zware lasten. Wij raden aan om bij de aanschaf van een transportkar altijd een voettrap te nemen , of het de starre of de inklapbare voettrap moet zijn is afhankelijk van het gebruikersdoel.

Brede banden op lucht, stalen velgen kogel gelagerd, met hoge draagkracht en steunwiel

De brede banden maken de transportkar super stabiel, rijden met de kar wordt kinderspel, ook over oneffen terrein. Deze banden worden ook toegepast onder de moderne zware hooimachines van tegenwoordig en hebben dus een groot draagvermogen. Voor bijzondere zware lasten is er de mogelijkheid om in combinatie met de inklapbare voettrap een steunwiel te monteren zodat de zware last kan rusten op dit derde wiel en de kar eenvoudig door één persoon verreden kan worden.

Aanbouw werktuigen

Doordat er een keuze is voor verschillende aanbouw werktuigen maakt de kar multifuntioneel en voor vele doeleinden inzetbaar.

Deze op rij genoemde voordelen maken de Modatech transportkarren uniek en veelzijdig in gebruik. Als laatste mogen wij dan ook nog zeker niet vergeten de degelijke robuuste kwaliteit van de gebruikte materialen en van het frame dat volledig verzinkt is zodat de karren garant staan voor een lange levensduur.